2022-ben 50 évesek leszünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a táncegyüttes ma is működik, és immár generációk vallhatják azt, hogy a Lenvirágban nőttek fel!

1997-ben elkészült a Táncra tánc című kötet, bemutatva a Lenvirág Táncegyüttes 25 évének törekvéseit, munkáját, sikereit. Szinte hihetetlen, de ugyanennyi idő telt el azóta! Elhatároztuk hát, hogy méltón tekintünk vissza erre az öt évtizedre. Szeretnénk minél sokrétűbben bemutatni az együttes fél évszázados történetét: a sokszor életre szóló társas kapcsolatokat, a fellépések és utazások élményeit, a sok-sok munkát, a próbákat, az ünnepeket. Bár lehetetlen mindenről számot adni, hisszük, hogy meg kell kísérelni a számvetést.

Ezért a Lenvirággal kapcsolatos visszaemlékezések, dokumentumok, fotók, tárgyak gyűjtésébe fogtunk. Célunk, hogy 2022-re megszülessen egy vagy két kiadvány, egy webes felületen megtekinthető és folyamatosan bővíthető emléktár, legyenek évfordulós rendezvényeink, valamint egy gálaműsor év végén.

Szeretnénk, ha a kezdeményezéshez minél többen csatlakoznátok: segíthettek munkátokkal, ötleteitekkel, személyes emlékeitekkel! Gyertek el, találkozzunk, beszélgessünk, emlékezzünk, tervezzünk, táncoljunk, énekeljünk, ünnepeljünk együtt! Előre is köszönjük!

Ha szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, keress meg minket a Faluházban vagy írj, telefonálj bátran!