Jelenlegi tanáraink

Husvéth Csaba

Egy több generációra visszamenőleg juhászattal és mezőgazdasággal foglalkozó család sarjaként már gyermekkorában közel került a néphagyományhoz és a pásztorkultúrához. Táncos pályafutását a bodonyi Kenderszer Néptáncegyüttesnél, majd a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttesnél kezdte, ahol először művészeti asszisztensként, majd művészeti vezetőként munkálkodott. Gimnáziumi tanulmányai után a Magyar Táncművészeti Főiskola Táncpedagógus szak – Néptánc Szakirányán szerzett diplomát.

Jelenleg a Kodolányi János Egyetem Közoktatásvezető és pedagógus szakvizsga szakának hallgatója. A „Kiváló Tehetséggondozó Pedagógus” díjjal kitüntetett tanár, a Fóti Népművészeti Gimnázium és Szakgimnázium néptáncpedagógusa és az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnökségi tagja. A budakalászi Lenvirág Táncegyüttes csoportjainál való szolgálatát 2019 szeptemberében kezdte nagy lelkesedéssel.

Kisfalusi Renáta

Nehezen tudnám leírni, összefoglalni, honnan jöttem, hisz rengeteg helyen laktam, még többet költöztem eddigi életem során, de ha a gyökereimre gondolok, a Szilágyságban mégis másként dobban a szívem. A régi családi nevet hordozom, dédnagyapám emlékére, aki kiváló táncos volt és még jobb ember. A róla szóló történetek erősítenek abban, hogy jó útra léptem 20 évvel ezelőtt, amikor először vettem fel a tornacipőmet néptáncórára…
A Magyar Táncművészeti Főiskolán végeztem kitüntetéses diplomával és a Tánctudományi Tanulmányokban megjelent publikációkkal. A pedagógusi pályafutásomat a győrújbaráti Csobolyó Néptáncegyüttesnél kezdtem. Az évek során 14 óvodában tanítottam és tanítom a legkisebbeket a legnagyobb szeretettel. 2012 óta tánckarvezetőként segítem a Kis Csepel Táncegyüttest, 2019 szeptemberétől pedig a Lenvirág Táncegyüttesnél töltöm be a női művészeti vezető feladatkört.
… és azért gondolom, hogy még mindig jó úton haladok, mert érzem a tüzet a lelkemben, ami az ő szemében ragyogott. Szeretném, ha ebből a lángból adhatnék minden gyermeknek, fiatalnak, felnőttnek, aki tőlem tanult táncolni valaha, és kívánom, hogy ott használjon, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Velner Klára

Egy hagyományőrző Somogyi faluból, Karádról származom. Már gyerekkoromban meghatározó volt a néptánc és a népdalok szeretete, így egyenes út vezetett a néptáncpedagógusi pályához. Elvégeztem a Magyar Táncművészeti Főiskolát, majd a Mester szakot, később pedig a tánctörténet tanári szakot is. Közben az éneklés is fontosabb lett, ezért ebben az irányban is tovább tanultam és elvégeztem a népi ének tanfolyamot. Több óvodában , iskolában és táncegyüttesnél megfordultam már mint táncpedagógus. Közel 20 éve tanítok művészeti iskolában néptáncot, és magam is táncolok néptánc együttesben. 12 éve alapítottam a saját együttesemet, a Forgatós Kamara Néptáncegyüttest.
2012 óta a Népművészet Ifjú Mestere vagyok.
2020 év eleje óta tanítom a Lenvirág Táncegyüttes Lenmamik csoportját. A tánctanítások során a hagyomány ápolása mellett a képességfejlesztés, a mozgásterápia és a tehetséggondozás is helyet kap.
Szívesen foglalkozom szülőfalum tánchagyománya mellett a Felső-Maros menti falvak forgatós táncanyagával, a Sajó menti Zselyk falu tánchagyományával, de a Szilágyság és a Pest megyei szlovák hagyományok is fontosak számomra.

Hermesz Benedek

Tánc iránt kialakult szeretete nem meglepő. Szülei révén, akik mindketten táncosok, tulajdonképpen beleszületett ebbe a közegbe. A budakalászi Lenvirág Táncegyüttesben kezdett el táncolni 2009-ben, ahol azóta is aktív táncos, valamint egy évet a budapesti Corvinus Táncegyüttesnél is eltöltött. 2019-ben felvételt nyert a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncos és Próbavezető szakára, ahol jelenlegi tanulmányait folytatja. 2020-ban felkérést kapott a Lenvirág Táncegyüttes Magocska csoportjának férfi oktató szerepére, amit nagy örömmel vállalt el.

Korábbi tanáraink